Kostnad för en flyttfirma 

Att bedöma hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma kan vara svårt eftersom det beror på en mängd olika faktorer. Det är fem stycken avgörande faktorer som påverkar hur mycket det kostar att ta hjälp av en flyttfirma vid en flytt. Förutom dessa faktorer kan priserna även skilja sig åt mellan olika flyttfirmor.  

  1. Storleken på ditt bohag

En avgörande faktor för hur mycket en flytt kostar är hur stort bohag du har som ska flyttas, för att flytta ditt hem i malmö. Om du har mindre saker kommer du därmed billigare undan. Eftersom detta är avgörande för vilket pris du betalar för flytthjälpen är det viktigt att du är tydlig med detta i kontakt med en flyttfirma. Om du inte är ärlig om hur stort bohag du har finns det en stor risk att du kommer bli skyldig att betala extra för dina extra grejer. Det kommer gå åt mer tid och mer arbetskraft för att flytta alla de extra sakerna du inte nämnt tidigare. Var därför tydlig från första början om vad för hjälp du efterfrågar. 

  1. Timpriset är avgörande

En del flyttfirmor tar betalt per timme, vilket innebär en kostnad för en person från firman för en timmes arbete. Därmed är det till stor del timpriset som avgör vad slutpriset för flyttfirman landar på. För att få en uppfattning om vad som är en rimlig timkostnad kan du ta in några olika offerter från ett antal olika flyttfirmor. Jämför priser, timpriser och upplägg med varandra för att få en bild av vilka priser du kan förvänta dig. De flesta flyttfirmor ger idag ut kostnadsfria offerter, så passa på att utnyttja det! Flyttkartonger - tungt att bära

  1. Var och när du ska flytta påverkar priset

När du ska anlita en flyttfirma får du räkna med att få betala betydligt mycket mer om flytten ska genomföras på obekväm arbetstid. Om du vill flytta på en helg får du därmed räkna med en högre timkostnad och ett högre slutpris. Var i landet du bor och vart du ska flytta påverkar även priset du betalar för en flyttfirma. Priserna tenderar exempelvis att vara något dyrare i större städer. 

  1. Var inte rädd för att ställa krav

När du anlitar en flyttfirma är det ett antal saker du bör kräva för att ingå ett avtal. Få det klart och tydligt för dig själv om flyttmaterial ingår, eller om du behöver lösa det själv. Kräv att din flyttfirma är försäkrade och se till att skriva ett tydligt avtal med firman för att minimera risken för missförstånd. 

  1. Särskilda behov

Om du har några särskilda behov är det viktigt att du är transparent med din flyttfirma gällande detta från början. Om du exempelvis har ett kassaskåp eller en flygel som ska fraktas är det viktigt att du informerar flyttfirman om detta i god tid. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.