Fördjupningsutbildningar för dig som är hudterapeut 

Är du utbildad till hudterapeut och funderar på att utöka din verksamhet och ditt tjänsteutbud? Idag finns mängder av områden att fördjupa sig inom, alltifrån brasiliansk vaxning till kosmetiska tatueringar. Kanske hittar du något intressant som kan passa för just dig och din salong här.  

 

Brasiliansk vaxning  

Många hudterapeuter som driver egna små salonger har vaxning i sitt utbud men långt ifrån alla erbjuder och behärskar brasiliansk vaxning. Det är trots allt efterfrågat och kan därför vara en lönsam fördjupning. En kurs tar inte mer än ett par timmar och om du redan vaxar på salongen kommer du heller inte behöva köpa in en massa nytt. 

Brasiliansk vaxning avser kroppens mest intima delar så det är dock viktigt att det finns en avskild plats där denna kan utföras. Kunden skulle knappast uppskatta full insyn från andra som besöker salongen…  

 

Permanent pigmentering  

Precis som att man kan vilja bli av med oönskad hårväxt med hjälp av brasiliansk vaxning kan man vilja lägga till hår på andra ställen. Det är svårt men däremot kan man ta till permanent pigmentering, eller kosmetisk tatuering, för att till exempel fylla i ögonbrynen.  

Detta är något som blivit väldigt efterfrågat bara dom senaste åren vilket man ju faktiskt kan förstå, för vem vill inte ha fylliga och jämna ögonbryn? Bryn är det vanligaste området men man kan även göra kosmetiska tatueringar på ögonlocken och kring läpparna.  

 

Färgning av bryn och fransar  

Att färga ögonbryn och fransar är det många som gör hemma men resultatet på salong blir ofta bättre och mer hållbart. Dessutom är det säkrare att låta en utbildad göra jobbet så tjänsten är trots bra hemmaprodukter efterfrågad. Även detta finns som fördjupningskurs för hudterapeuter med möjlighet att lägga till området ”lashlift”.  

Det innebär att man behandlar ögonfransarna så att dom får en naturlig böj som håller i drygt 6–8 veckor. Detta tillsammans med färg gör att kunden inte kommer behöva bära mascara men ändå få en liknande effekt.  

Som hudterapeut kan man jobba med i princip allt som har med hud och skönhet att göra. En av fördelarna med yrket är att man kan fördjupa sig i det man själv tycker at mest intressant och roligast att hålla på med, för att sedan lägga upp sitt tjänsteutbud utifrån det.  

Oavsett om du väljer att utöka dina tjänster med brasiliansk vaxning eller permanent pigmentering finns en god chans att kunderna kommer att bli fler, besök AMYTIZ.se.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.