Flytthjälp – planera månaderna innan flytten 

Att flytta kan vara ångestladdat och en stressig period i livet. Samtidigt kanske ett bättre boende väntar som är större eller kanske passar livet lite bättre än ditt nuvarande hem. Mycket ska göras inför en flytt vilket kan orsaka en enorm stress. För att undvika stress är det bra att börja i god tid. Många är väl medvetna om vad som behöver göras dagarna innan flytten, men vad kan man göra månaderna innan flyttdagen?  

Tre månader innan flytten 

Om du har hyresavtal bör du se över ditt avtal för att säkerställa hur uppsägningen ser ut. Många avtal har en uppsägningstid på tre månader vilket är tämligen lång tid. Se därför till att ha koll på detta i god tid innan det är dags att flytta. Se till att säga upp ditt avtal skriftligt för att säkerställa att det är giltigt. Avtal sägs alltid upp i ett månadsskifte, vilket är bra att hålla koll på beroende på när du får flytta in i ditt nya boende. I vissa fall kan det bli en överlappning då du kan behöva betala hyra under en tid efter du fått ditt nya boende, beroende på när du får tillgång till din nya bostad. Om du planerar att ta hjälp av en flyttfirma är det dags att påbörja denna process nu. Många vill flytta vid månadsskiften vilket innebär att utbudet av tillgängliga flyttfirmor snabbt kan bli lågt. 

Två månader innan flytten Flytta till ny bostad - Flyttfirma i Stockholm

Två månader innan flytten kan det vara bra att börja städa och rensa. Se över vinden, källaren, förrådet och garderoben. Alla har något som går att rensas bort. Varför släpa med en massa prylar du inte längre får användning för till ditt nya boende? Släng skräp, skänk saker till second hand och sälj större möbler du inte vill få med dig till ditt nya hem. Genom denna process minimerar du sakerna som ska flyttas och den kommande flyttdagen kommer vara lättare och smidigare. 

En månad innan flytten 

När flytten närmar sig och ligger cirka en månad bort är det dags att börja planera flytten mer detaljerat. Införskaffa flyttmaterial och kartonger för att packa effektivt och säkert. Om du ska utföra flyttstädningen själv kan du även behöva införskaffa diverse städmaterial om du inte redan har det hemma. För att bedöma hur många flyttkartonger som går åt brukar man räkna på 1 flyttkartong per kvadratmeter. Detta är dock endast en uppskattning och beror självklart på hur ditt hem ser ut och vad för ägodelar du har. Genom att börja packa i god tid märker du hur många flyttkartonger som går åt och kan införskaffa fler under packningens gång. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.